dijous, 10 de desembre del 2015

Les TIC a l'aula d'Educació Física

Cada cop són més els recursos digitals que es poden utilitzar a l’aula, per tant, no podem desaprofitar aquestes oportunitats per formar els alumnes en l’era digital. Formar els alumnes cap a una correcte utilització d’aquestes eines els ajudarà a desenvolupar-se millor en aquest sector i a poder ordenar una mica aquesta abundant informació que els envolta.

Les classes d’educació física són un lloc idoni per a treballar-les. Mitjançant aplicacions mòbils com “Playground, Endomondo o Strava” els alumnes poden enregistrar la seva activitat en forma de passos, córrer, pulsacions... molt útils per treballar condició física. Al final de les sessions els alumnes poden fer una captura de pantalla de l’aplicació i enviar-la via whattsapp al grup classe. Els arxius d’aquest grup es podran descarregar i anar al drive de la professora.

Per poder veure una progressió en els aprenentatges de les habilitats més analítiques com pot ser l’atletisme o la gimnàstica, els alumnes poden enregistrar vídeos amb el seu dispositiu mòbil i enllaçar-ho a una presentació “Slideshare”. Els mòbils poden ser una eina molt útil i potent per a l’enregistrament i edició de vídeos.

Una altre eina molt útil per treballar les activitats al medi natural amb els alumnes és l’aplicació “Instamaps”. A través d’ella podem crear el nostre propi recorregut i mapa. Un cop realitzat podem traslladar aquest mapa en paper o al GPS a través del track creat en l’aplicatiu.

Per avaluar els coneixements més teòrics de l’assignatura sortirem dels exàmens més tradicionals i els realitzarem amb l’aplicació “Kahoo.it”. Aquesta eina virtual ens permet avaluar els coneixements d’una forma més creativa i dinàmica.

Les avaluacions i coavaluacions grupals es faran a través del “Google Drive”

També durant la unitat de programació es crearà un # on cada alumne penjarà a “Twitter o Instagram” aquelles activitats actives i saludables que realitzi al seu dia a dia.

Finalment, per els professors també existeix una aplicació molt útil que ens permetrà enregistrar aquell 10% d’actitud a vegades tant difícil d’avaluar. “Classdojo” ens permet seguir individualment a cada alumne i al conjunt de la classe a través d’una sèrie d’indicadors positius i negatius, per obtenir una qualificació al final del procés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada